Sajtóközlemény

Európai Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztés megvalósítására került sor a Zsolnai Sütő- és Édesipari Kft.  vasszécsenyi székhelyén, a GINOP-4.1.4-19-2020-002128 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020   GINOP-4.1.4-19 megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 8,62 millió Forint támogatásban részesült.

A Zsolnai Sütő-és Édesipari Kft.-t 1994. szeptemberében alapították azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy kis pékséget Vasszécseny és a vonzáskörzetben élők számára. 

A cég fő tevékenységi köre a 1071'08 Kenyér; friss pékáru gyártása, de emellett számos más tevékenységgel bővítette szolgáltatási palettáját az elmúlt évek során. Üzemük kezdetben 5 fővel indította termelését,  azóta létszámuk bővült, a 2018-as évben az éves átlagos statisztikai állományi létszámuk 13 fő volt. A sütőipari termékek gyártása mellett, saját maga értékesíti (ma már több helyszínen is) termékeit, valamint mozgó boltot is üzemeltet.

A vállalkozás székhelye 9763 Vasszécseny, Dózsa Gy. utca 6. B. ép.sz. alatt található, mely helyszín szolgál a központi ügyintézés és a gyártási tevékenység helyszínéül is, kiszolgálva ezzel a vállalkozás minden igényét. 

A vállalkozás alkalmazotti létszáma stabilnak mondható, piaci helyzetét tekintve is a stabilitás jellemzi. Megbízható vállalkozás, mely magas minőségű szolgáltatást nyújt, mára gyártási kapacitása a sütőipar területén lehetővé teszi, hogy régiójának kiszolgálását teljes körűen ellássa.

A kedvezményezett neve: Zsolnai Sütő- és Édesipari Kft.

A projekt címe: 9763 Vasszécseny, Dózsa Gy. u. 6. B. a Zsolnai Sütő és Édesipari Kft.-nél napelemes villamos energia termelés megvalósítása

Megvalósítás helyszíne: 9763 Vasszécseny, Dózsa György u. 6. B. 231/2 hrsz.

A hatályos támogatói okiratban szereplő megvalósítási határidő: 2020.07.01-2022.06.30.

Beruházás összköltsége: 15.670.500 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 8.618.775 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Beruházás rövid bemutatása

A fejlesztés célja a Zsolnai Sütipari Kft. székhelyének energetikai fejlesztése. A beruházás keretében az alábbi tevékenységek megvalósítására kerül sor:

-46.50 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése

A fejlesztés indokaként nevesíthető, hogy a vállalkozás tevékenységének ellátásához, működésének biztosításához semmiféle megújuló energia előállító technológiával nem rendelkezik, így egyrészt a működési költségek optimalizálása, másrészről a villamos energiát megújuló energiaforrásból történő előállítása cél, kiváltva ezzel a fosszilis energiahordozókat szinte teljes egészében.

A fejlesztéssel érintett ingatlan a vállalkozás székhelye Vasszécsenyben a Dózsa Gy. u. 6.b. szám alatt. A helyszínen lévő ingatlan szolgál a vállalkozás központi ügyintézésének, valamint  az üzleti gazdasági tevékenységhez kapcsolódó adminisztrációs tevékenységének helyszínéül, mindemellett pedig itt található a gyártási tevékenységek végzésének helyt adó gazdasági üzem is. A 2000m2-es területen megtalálható minden helyiség a fentiek biztosítására így szociális helyiségek és irodák is.

A helyszín alkalmas a projekt megvalósítására, pozitív elbírálás esetén a napelemes rendszer telepítésére, elhelyezésére a pályázati feltételrendszernek megfelelő borítású tetőn kerül sor.

A fejlesztés hatására az épület villamos energia ellátását csaknem 100 százalékos mértékben a napelemes rendszer elégíti majd ki, így elmondható, hogy a működésre a beruházás megvalósítása ugyan közvetlen hatással nem bír, de az üzemi költségét csökkenteni tudja. Összességében a működési költségek optimalizálása várható el a beruházástól. 

A beruházás az épület értékét növeli, a pénzügyi mutatókat javítja, már középtávon biztosítja az alapot következő beruházások és fejlesztések megvalósításához.

A fejlesztés megvalósítása nélkül a piaci részesedés lassabb ütemben növelhető, így ennek szükségessége is indokolja a projekt megvalósítását.

A beruházás jelenlegi állása:

A kivitelezés megkezdődött, a vállalkozás a kivitelezővel a szerződést megkötötte, s az első részszámla kiállításra, kifizetésre került.További információ kérhető:

Zsolnai Zoltánné

+36309936000

zsolnaine.rozsi@gmail.comA sajtóközleményt itt tekintheti meg.

További hírek